Kasusastraan Sunda; Syair (Bagian Kaduabelas)

Dina Kasusastraan Sunda aya nu disebut Sya’ir, asalna ti Arab. Sya’ir mah henteu cara sisindiran, aya cangkang aya eusi, tapi unggal jajaran téh eusi wungkul. Anu jadi cirina, unggal engang panungtung, saban jajaran kudu murwakanti. Sya’ir biasana diwangun dina 4 jajar.

Conto:

Kuring téh puguh baraya

Ka nu gagah Mundinglaya

Béjana di dieu aya

Keur perang pung Suntenjaya

Semprung Mundinglaya ngapung

Lumantung luhureun gunung

Nyukang dina kilat panjang

Ngacacang di méga malang

(Hanca)

Pos ini dipublikasikan di Kabudayaan Sunda dan tag , , , , . Tandai permalink.

Satu Balasan ke Kasusastraan Sunda; Syair (Bagian Kaduabelas)

  1. parodi kita berkata:

    haturnuhun pisan tulisan na,keur dipilarian pisan kanggo inspirasi di blog abdi

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s