Kasusastraan Sunda; Kecap Anteuran jeung Kecap Panganteb (Bagian kasapuluh)

Salian ti nu geus kacarita tiheula, aya deui nu disebut kecap anteuran jeung kecap panganteb. Conto-contona :

Kecap anteuran    :        

Gék diuk, brak dalahar, semprung ngapung, nyéh imut, barakatak/cikikik seuri, pok ngomong, dug ngedeng, reup saré, kencling indit, bral miang, berebet lumpat jeung sajabana.

Kecap panganteb  :        

Luhur ngalanglaung, pendék pécékrék, geulis kawanti-wanti, éndah kabina-bina, sakti manggulang-mangguling, jagjag waringkas, kasép ngalémpéréng konéng, ceurik ngabangingik, bingah amarwatasuta, gandang perténgtang, hideung cakeutreuk/meles, konéng enay, beureum euceuy, héjo ngagedod jeung sajabana.

(Hanca)

Pos ini dipublikasikan di Kabudayaan Sunda dan tag , , , , , , , . Tandai permalink.

5 Balasan ke Kasusastraan Sunda; Kecap Anteuran jeung Kecap Panganteb (Bagian kasapuluh)

  1. suci berkata:

    hatur nuhun..🙂

  2. suci berkata:

    thanks so much for your information..🙂

  3. rifky berkata:

    kecap bahasa sunda

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s