Kasusastraan Sunda; Pupuh (Bagian Kadua)

Pupuh

Saperti nu geus kacatur di bagian kahiji, pupuh teh kaasup kana karangan anu kauger ku aturan.

Disebutkeun yen pupuh teh kabehna aya tujuh belas, malah aya anu nyebutkeun 21.

Pupuh anu 17  teh dibagi dua bagian :

1.  Sekar ageung

     a. Kinanti

     b. Dangdanggula

     c. Sinom

     d. Asmaranda

2.  Sekar Alit

     a. Lambang

     b. Ladrang

     c. Maskumambang

     d. Wirangrong

     e. Pucung

     f. Pangkur

     g. Magatru

     h. Mijil

     i. Balakbak

     j. Durma

    k. Gurisa

     l. Gambuh

    m. Jurudemung

Di sagigireun eta aya sababaraha lagu anu sok dihaleuangkeun ku tukang tembang dina kacapi suling, di antarana :

  1. Papatet
  2. Mupu Kembang
  3. Bangkong
  4. Pangapungan

(Hanca)

Pos ini dipublikasikan di Kabudayaan Sunda dan tag , , . Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s